Categories
Uncategorized

Zgodba Iz Globin

Ta večer sva šla na goro gledat zvezde in planete. Po položaju planetov in zvezd bova določila dan za poroko. Oba delava v isti raziskovalni inštituciji. Jaz nadzorujem kdaj bo kaj narejeno in koliko časa si lahko vzamemo za kakšen del projekta, kdaj naj se začne in kdaj konča glede na astrološko vedenje, on je strojni tehnik.

Ta večer sem bila oblečena v dolgo sivo belo obleko s kapuco. Okoli vratu sem imela kristal, srebrnkasto platinast obkrožen z majhnimi rubinastimi kamenčki. Bila sem nervozna, večer se mi je zdel pomemben. On je imel poseben izraz na obrazu. Že cel teden so se dogajale nenavadne stvari, zato sva se odločila, da pohitiva s poroko. Prvi najbolj primeren dan je že čez 2 tedna.

Naslednji dan v službi nisem mogla skriti vznemirjenja in tako ne male skrivnosti – poroko sva želela skriti pred ostalimi, tak je bil občutek naju obeh. Povedala sem sodelavki, ta je povedala drugi in tako je novica prišla na uho praktično vsem poznanim in tudi nepoznanim. On se je rahlo razjezil. Prelomila sem najin dogovor. Teden dni sva bila bolj tiha. Beseda o tem ni stekla, niti ni bilo potrebe.

Med tem je dogajanje v službi postajalo za moja ušesa zanimivo. Nisem vedela za vse kar so počeli, moj zaročenec mi prav tako ni vsega povedal. Določene stvari so bile skrite našim očem in ušesom.

8. dan po zaroki sem ga sanjala. Videla sem njegov spačen obraz in slišala živalske krike. Povedala sem mu zjutraj o sanjah, a me je umiril. Kljub skrbi na njegovem obrazu sem mu verjela. Ker sem tako želela. 9. dan je minil mirno, najin skupni večer je bil popoln. Pa vendar sem čutila, da se poroka odmika. Povprašala sem ga o službi in delu, pa mi ni preveč odgovarjal. Naslednji dan sem v službi spraševala o raziskavah, ki se trenutno izvajajo v stavbi. 11. dan sem bila skupaj se z nekaj sodelavkami povabljena na ogled enega dela našega projekta, kaj točno se dogaja, česar do sedaj še nisem bila deležna. 12. dan je minil kot da sem bila v hipnozi, ne spomnim se popolnoma nič. To sem ugotovila na jutro 13. dne, ko me je zaročenec spraševal, kaj se dogaja z menoj, da nisem čisto pri sebi. 13. dan je sicer minil mirno, delali smo popis in prepise analiz raziskav. Ker sem ugotovila, da sem omenjena v raziskavi, sem svoje nadrejene povprašala o tem. Moj DNK je bil pod drobnogledom, prav tako moje delo. DNK nekega drugega bitja je bil povezan z mojim. Eden od nadrejenih je ob moji pripombi pritisnil na nekakšen gumb. Prešinila me je bolečina čez trebuh, zvrtelo se mi je in izgubila sem zavest. 13. dan nisem prišla domov. 14. dan so mi iz maternice vzeli nenavadno bitje (nevede, da sem bila kdajkoli noseča). 14. dan sem zapustila svoje fizično telo.

Katja, 3.10.2019

2 replies on “Zgodba Iz Globin”

Uvau, uvau, uvau, fascinirana sem, naravnost čudovito Katja, v opisu tvoje zgodbe te naravnost vidim in zgodba mi je zelo všeč, lp. Nataša

Komentarji so izklopljeni.